Intake gesprek

Na een reis van een dikke twee uurtjes waren we gisteren in Halle. We waren een beetje vroeg dus hebben we even op de parkeerplaats bij de boerderij gewacht.
We werden vriendelijk ontvangen door Mieke. Zij zou ook het gesprek doen.

We kregen veel informatie en hadden alle gelegenheid om vragen te stellen. Wij hadden natuurlijk al het voordeel dat we van vrienden die dit traject al hebben doorlopen, al informatie hadden gekregen. Dus wij konden vrij gericht vragen stellen.

De gok die we namen om alvast aan de dvd te beginnen was goed, we mogen inderdaad al alles in orde gaan maken. Met een grote stapel papieren zijn we naar huis vertrokken. We gaan nu snel alle documenten regelen die we nodig hebben. Daarnaast moeten we een persoonlijke brief schrijven waarin we vertellen wie we zijn, waarom we uit Slowakije willen adopteren en wat we de kinderen te bieden hebben. lijkt heel makkelijk maar om je verhaal op papier te zetten is best moeilijk.

Qua wachttijd tot een voorstel gaf ze aan een jaar, anderhalf jaar, maar dat kan ook eerder, afhankelijk van je wensen omtrent de kinderen. Ze liet er niet veel over los, ook niet toen we vroegen of er veel mensen op de wachtlijst staan voor 2 kinderen.
Als de papieren dadelijk in Slowakije zijn dan ontstaan radiostilte totdat er een telefoontje komt met een voorstel....laten we hopen dat heel snel zal zijn!

We gaan vandaag al de eerste documenten regelen bij de gemeente.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Toeter. Onze minicamper in wording…

Klaar voor de keuring!

Het echte werk kan beginnen.