Hoe verloopt onze procedure???

Wij schreven ons in september 2010 in voor adoptie. Uiteindelijk mochten wij in september 2011 starten met de cursus.

Al vrij snel wisten we zeker dat we 2 kindjes zouden willen adopteren uit Colombia. Dat we uiteindelijk zouden overstapen naar Slowakije hadden wij ons op dat moment niet kunnen bedenken.

In januari 2012 hadden wij de cursus afgerond. Na de best wel zware gesprekken met de raad van kinderbescherming kregen wij eind april onze beginseltoestemming voor 2 kindjes!!!

Super blij, want je krijgt niet zomaar toestemming om 2 kinderen tegenlijk te adopteren. Ongeduldig wachtten we op de oproep van Wereld kinderen, de bemiddelaar voor Colombia.

In augustus was het zo ver, we mochten op intake!!! We hadden ons goed voorbereid, al tijdens de cursus. Echter kwamen we 2 weken na het gesprek voor een verassing te staan.... Niet alle informatie over de totale adoptiekosten waren bekend gemaakt voor en tijdens het gesprek...
We zagen al snel onze droom in duigen vallen. Het voelde niet goed om er mee verder te gaan. Je wilt de kinderen ook een goeie toekomst geven en zelf ook leuk blijven leven.

Zo zijn we op zoek gegaan naar een land waar we 2 kindjes tegenlijk konden adopteren. Slowakije voelde meteen goed! We hebben niet lang meer getwijfeld en zijn overgestapt naar een andere stichting; Kind en Toekomst. Daar schreven we ons in oktober in en werden op de pre wachtlijst gezet. Dit betekend dat je pas op intake kunt gaan als er weer plaats is om dossers door te sturen naar Slowakije.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Toeter. Onze minicamper in wording…

Klaar voor de keuring!

Het echte werk kan beginnen.