De laatste loodjes


Een prachtig eind van 2018, maar een nog mooiere start van 2019. Het jaar waarin onze aller grootste wens in vervulling gaat, we worden papa en mama.


 

Inmiddels heel druk met alle voorbereidingen geweest. Het huis vinden was nog wel even een zoektocht. We verblijven in een gebied waar je eigenlijk in de zomer naar toe zou gaan.Een prachtige natuur aldaar, maar niet echt the place to be in de winter. Veel huizen hebben bijvoorbeeld niet eens centrale verwarming... 
Uiteindelijk hadden we geen keuze en hebben we een (veel te) grote villa geboekt in de buurt van Miskolc. Voordeel is wel dat daar alle voorzieningen aanwezig zijn en we dus niet een uur in de auto hoeven te zitten voor een boodschap of een uitstapje met de kinderen. 

Afgelopen week al heel veel spullen ingepakt en klaargezet die we willen meenemen. Waarschijnlijk veel te veel kleren voor de kids, maar ja, als je maat 86-92 en 98-104 door krijgt is het maar net de vraag; wat past dan nou echt goed, niet elke maat bij elk merk valt het zelfde. Ach koud hebben zullen ze het in ieder geval niet, we zijn goed voorbereid of de winterse omstandigheden die kunnen komen en de daarbij behorende kou. 

Het waren drukke, maar ook emotionele weken. De kerstdagen waren bijzonder maar soms ook wel beetje leeg gevoel. Waren ze er maar bij geweest. Hoe zouden zij kerst vieren, krijgen ze ook cadeautjes? Dubbele gevoelens…maar wat zijn ze toch al verwend. Ook voor hun lagen er veel cadeautjes onder de boom van onze familie. Van praktische zaken zoals een pyjama of een tandenborstel, maar ook leuk speelgoed. 



Vandaag mijn laatste werkdag gehad. Ook even een slik momentje. Deze week al een goed gevuld vriendenboekje gekregen van mijn lieve collega’s en een collega die een prachtig bord stipte met een persoonlijke boodschap. Heb er even doorheen gebladerd en het snel opgeborgen. Nu ligt het al in auto, in dashboard kastje, voor onderweg of misschien pas voor onze tussenstop in Ruhpolding. Ik heb mijn nieuwsgierigheid kunnen bedwingen haha. 










Hoe korter bij het vertrek, hoe meer de emoties komen. Toen maandag al een groot gedeelte van de bagage in de woonkamer stond kwam het besef, het is echt, na al die jaren gaat onze droom uitkomen. 
We gaan huis en haard voor 7 á 8 weken verlaten. Onze familie, onze konijntjes, ons knusse huis. Maar ook het besef dat na 16 jaar jij en ik , dadelijk jij, ik en de kinderen is. Alles wordt anders, al het vertrouwde is weg als we 8 januari de deur voor het laatst met z’n tweetjes afsluiten. Het is fantastisch, begrijp me niet verkeerd, maar het is een heel nieuw leven dat we tegenmoet gaan. Zomaar van de een op de andere dag zijn we dadelijk papa en mama van een peuter en een kleuter. De 2 mooiste kindjes die er bestaan. Maar het is ook heel erg spannend, hoe gaat de reis, hoe is de ontmoeting, hoe reageren de kinderen op ons, hoe is het om zo lang in een vreemd land te zijn (waar ze natuurlijk wel heerlijke goulash hebben...:-) 

Reacties

Anoniem zei…
laat ruimte voor dat nieuwe, spannende, soms enge en ook onwerkelijke gevoel. Jullie moeten ook groeien in het ouderschap en dat is niet altijd makkelijk! Voel je daar niet schuldig om! Geniet en beleef alles intens, vanuit Nederland leven heel veel mensen mee! Goede en veilige reis!!!

Nicolet
Zoě zei…
Een goede reis,laat alles op je afkomen
En vooral genieten.
Anoniem zei…
Geniet ervan! Eindelijk is julie wens in vervulling! Heel veel geluk!
Groetjes Jessica Lenaerts-Ernst
Anoniem zei…
Nog een paar nachtjes!!!! Succes nog ff met pakken, de laatste dingetjes regelen, afscheid nemen. Een goede reis, en....
Een hele hele mooie bijzondere tijd daar gewenst! Geniet!!!!
Groetjes Peter, Miranda, Stijn en Eva
Anoniem zei…
Succes allerlaatste voorbereidingen! Mogelijk heb je t al maar een riem voor de broeken is echt wel handig. In Hongarije viel alles af bij de meiden en hielden we de boel omhoog met touwtjes (ja zelfs de broeken waar dat elastiek al inzit) heel hele goede reis volgende week en geniet van dat eerste moment dat jullie eindelijk een lang gekoesterde droom in vervulling zien gaan. Warme groet, Nicole en Patrick
Chantal & Jan zei…
Heel veel plezier, succes en geniet van elke seconde...en vergeet niet af en toe wat rust te pakken. Jullie droom word werkelijkheid,we leven intens met jullie mee. 1 tip : maak zeker gebruik van jullie achterban ( familie en vrienden)om af en toe even bij te tanken. Veel liefs van ons.Jan,Chantal,Dávid en Dorina.
Anoniem zei…
Heel veel plezier en succes! Geniet van jullie kinderen :)

Hoe gaat het nu bij jullie?

Groetjes van een meelezer
Beste meelezer
We zijn intens gelukkig, het is niet in woorden te omschrijven wat dit met ons doet.
marij49 zei…
Lieve Romy en Boudewijn,
Wat mooi zeg dat het ook voor jullie eindelijk zover is..geweldig!PROFICIAT!!ga intens genieten van jullie kindjes!!

liefs van een gelukkige oma en opa💕van Madee en mama en papa van Manon Bruens

Populaire posts van deze blog

Toeter. Onze minicamper in wording…

Klaar voor de keuring!

Het echte werk kan beginnen.