Een droom die toch nog werkelijkheid wordt?

6-5-2015.....
Ons aller, allerlaatste bericht....dachten we toen. Nu iets meer dan 2 jaar later toch een nieuw bericht. 

Oktober 2016 kwam heel onverwachts de buitenlandse adoptie toch weer op ons pad. We kwamen per toeval een oproep tegen waar ze ouders zochten voor 3 zusjes uit Hongarije. 
We waren onderweg naar de Veluwe voor een weekendje weg en zaten in de auto. Een half uur later was ik in gesprek met de bemiddelaar. Wat een leuk gesprek! Inmiddels waren er ouders gevonden maar onze nieuwsgierigheid was gewekt en de adoptiekriebels kwamen uit hun winterslaap. Tijdens dat weekend spraken we veel over dit onderwerp en zochten al eens wat zaken op. De conclusie was eigenlijk dat we allebei wel wisten dat we niet kinderloos wilden blijven, maar de datum dat Boudewijn 41 wordt heel snel korter bij komt. 24 december 2017 zullen we definitief van de lijst afgehaald worden voor de Nederlandse adoptie. 

We besloten een en ander uit te zoeken en uit te pluizen en hier niemand over in te lichten, niemand niet, dus ook onze familie niet. 

Na diverse telefoontjes besloten we alvast te beginnen met onze beginseltoestemming opnieuw aan te vragen. Deze hadden we laten verlopen want die was niet nodig voor Nederlandse adoptie. 

2 november 2016 ging de brief op de post. 
Met kerst lichtten we onze directe familie in. Eindelijk mochten we er iets over vertellen. Nog altijd niks definitief, daar we na de zeer negatieve en verdrietige ervaringen van de afgelopen jaren met de adoptie uit Slowakije niet over één nacht ijs wilden gaan. Wat regeerden ze allemaal blij en verrast! Tot begin mei hebben we niemand anders ingelicht en tot op heden weten enkel en alleen onze familie, vrienden en collega's iets. Mede ook als een stukje zelfbescherming. Toch hebben we besloten om de website nieuw leven in te blazen omdat een een leuk en mooi naslag werk is en er zeker ook (aspirant) adoptie ouders zijn die dit leuk vinden

12 januari hadden we het gesprek met de raad. Verrassend snel want we wisten dat er momenteel best lange wachttijden zijn bij de raad. Echter onze raadsmedewerker had ons dossier binnen zien komen en zij had zich dat snel toegeëigend, ze was ontzettend blij ons weer te zien, ze had ons tussendoor gepland. Ze had het altijd  jammer gevonden dat we in 2015 deze keuze maakten om te stoppen. 

Op mijn verjaardag 17 februari togen wij na een lekker verjaardagsontbijtje naar de NAS (Nederlandse adoptie stichting) 



We hadden verzocht voor een kennismaking zodat we onze ervaringen konden delen en ons een beeld komenden vormen van de stichting. Een warm welkom en een heel prettig, eerlijk  en open gesprek. Na 2 uurtjes liepen we met een erg blij en goed gevoel naar buiten. Een mooi verjaardagskado dat werd afgesloten met een gezellig etentje 
We besloten om de procedure door te zetten. 

Inmiddels was de beginseltoestemming accoord, voor 1 of 2 kindjes. Na een aantal aanpassingen ging het gezinsrapport naar Oudewater dat aldaar op 19 april arriveerde.

8 mei kregen we bericht dat na bestudering van ons dossier alles in orde was en de verwachting was dat men ons binnen 3 maanden kom oproepen voor een intake.

30 mei 10:43. Ik was aan het werk en omdat ik wat administratie moest bijwerken had ik mij even uitgelogd in de telefoonroulatie. Ik zag een aantal appjes binnen komen van manlief en toen zag ik dus per toeval dat er een telefoontje binnen kwam. 
Ik nam op en was dus meer dan verbaasd, het was de NAS, of we een afspraak konden plannen voor een intake! Ik was zo enorm verbaasd, dit hadden we dus echt niet verwacht! 
14 juni mogen we al op intake voor een adoptie van 1 of 2 kindjes uit Hongarije. 
's avond hebben we een flesje bubbeltjes in de vriezer gegooid en samen geproost op de volgende stap.

Nooit meer gedacht en durven dromen dat we toch nog ooit papa en mama zullen worden.
We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en gewoon wat leuke verhalen in de tussentijd 
Jullie kunnen ons hele adoptieverhaal teruglezen door onder aan de pagina op oudere berichten te klikken. (En dat zijn veel berichten door de jaren heen 😁)




Reacties

Anoniem zei…
Whow wat een verrassing! Wat fijn dat het nu toch zover gaat komen. Ik ga meelezen en meeleven, tis jullie zo gegund na al die teleurstellingen. Liefs Natasja
Anoniem zei…
Proost! Fingers crossed, erg spannend. Leef met jullie mee.
Groetjes, Esther
Anoniem zei…
Ooh Wat spannend! Wat fijn voor jullie! Zou het dan eindelijk?
Liefs Jessie
Fietje Blom zei…
Hallo Romy en Boudewijn.
Dingen komen op jullie pad die jullie wensen in vervulling doen gaan. Gefeliciteerd. vriendelijke groet. Fietje Blom.

Populaire posts van deze blog

Toeter. Onze minicamper in wording…

Klaar voor de keuring!

Het echte werk kan beginnen.