Stroom, bekleden en kasten

Stroom aanleggen in de camper was een secuur werk. Hetis niet even een accu er in leggen met wat kabeltjes. 

Er werd een stroomschema aangeschaft waarin precies stond wat er gedaan moest worden, welke dikte en lengte  kabels er nodig zijn en dergelijke. 

Je moet met veel rekening houden, zonnepaneel, 230volt, 12 volt, omvormer, ucculader….Het was een echte puzzel. 



Op een gegeven moment zat ook nog een kabel vast in de elektrischiteitsbuis. Vanalles geprobeerd, hij kwam er niet doorheen. Uiteindelijk met heel veel brute kracht hebben we hem toch er uit gekregen. Het idee van zuurvrije vaseline werd geboren en volgende dag dus eerst een potje halen, bleek een hele goede oplossing van Romy te zijn . Uiteindelijk is het allemaal gelukt. Moesten wel nog even wachten of zonnepaneel werkte omdat het inmiddels alweer donker was. 




Volgende klus was het verder bekleden van de bus, nu meteen met de juiste kleur :-) Inmiddels is dat ook weer klaar en gaan we aan de slag met de boven kastjes. 





Gisteren is het frame van de bovenkastjes geplaatst. Ook hier weer wat denk en meetwerk om er voor te zorgen dat het stevig is en ook goed vast zit. Nu de camper steeds meer vorm begint te krijgen hebben we steeds meer zin om te vertrekken. De meivakantie weten we nog niet maar zomervakantie wel. 

Deze week de route gemaakt, we gaan via Frankrijk naar Zwitserland. Doel is daar de 5merenwandeling bij de Matterhorn. Vandaaruit naar Italië omlaag naar Turijn en dan weer terug naar Frankrijk via lac de Serre-Ponçon. We eindigen bij het Lac St-Croix. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Toeter. Onze minicamper in wording…

Klaar voor de keuring!

Het echte werk kan beginnen.