Weer een aantal weken verder.



Alweer een tijdje geleden dat we een update hebben geschreven! Intussen is er veel gebeurt met onze bus. Ze is flink onder handen genomen….

De laatste keer dat we blogde was Boudewijn  nog bezig met de ramen er in te zetten. 

Inmiddels zit er een extra stopcontact aan de buitenkant in én een vulpunt voor water om de watertank te kunnen vullen vanaf de buitenkant, niet te vergeten ook ons zonnepaneel! Hoe fijn is het om toch stroom op te wekken als we een keer offgrid willen camperen. 

We kwamen er ook achter dat er ergens een lekkage zat. Er sijpelde ergens water door naar binnen. Uiteindelijk kwamen we er achter dat het op meerdere plaatsen door de kappen heen kwam waarmee ze op carrosserie geklikt werden. Alle kappen dus los, nieuwe pinnen er op en wat extra kit in de gaten om het echt goed af te sluiten. Helaas duurde het even voor dat het helemaal waterdicht was daar er ook water langs de kappen van de verlichting heen sijpelde. 




Inmiddels is de bus volledig geïsoleerd met Armaflex, een soort schuim die over de hele carrosserie aan de binnenkant is geplakt. Niet het meest leuke werk want elk hoekje en gaat moet opgevuld worden. 

Toen kon hij eindelijk met hout aan de slag, er werd een frame gemaakt waar op een later tijdstip de houten afwerking op geplaatst kon worden.  Echter makkelijker gezegd als gedaan, het werd een puzzel waarbij het passen en meten was. Elk latje kreeg een eigen cijfer toebedeeld zodat Boudewijn wist waar het latje hoorde als hij het definitief ging vastzetten.  


 Nadat het frame er stond konden de electrischiteitsbuizen  gelegd worden waar op een later tijdstip alle stroomdraden door heen gaan. Je moet aan zoveel denken! Van de accu tot de ijskast  van de omvormer tot stopcontacten en nachtlampjes. Gelukkig had Boudewijn een schema aangeschaft dat hem hielp met alles goed aan te leggen én welke materialen hij nodig zal hebben.   

Toen dit klaar was werden de leefgedeeltes die niet met hout betimmerd (konden) worden met vilt bekleed. 

De eerste dag dat Boudewijn er mee wilde beginnen kwam ik net thuis. Jeetje wel erg licht grijs, dat wordt snel smerig! 

Verschil qua kleur van het vilt 

 Op dat moment niet de beste opmerking, daar al de hele ochtend vanalles niet naar wens was gegaan. Laten we zeggen dat de sfeer in de bus niet geschikt was voor meer dan 1 persoon: Boudewijn. 

Gelukkig had Boudewijn zelfde mening en werd er toch maar de juiste kleur besteld. 

Ook dit is precisiewerk natuurlijk. Maar Boudewijn zou Boudewijn niet zijn als het niet allemaal perfect werd gepast en gemeten…..




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Toeter. Onze minicamper in wording…

Klaar voor de keuring!

Het echte werk kan beginnen.